حیوانات خانگی و اگزوتیک

چقدر قرص سیتریزین برای سگ مجاز است؟

آلرژی در سگ ها، به واکنش شدید سیستم ایمنی بدن در برابر یک ماده خاص (آلرژن) اطلاق می‌شود. آلرژن ها می‌توانند گرده روی گل و گیاه، گرد و غبار، نیش حشرات و مواد موجود در برخی دارو ها باشند.
خارش شدید، التهاب پوست و لیس زدن بیش از حد بدن از نشانه های آلرژی ذکر شده اند. و قرص سیتریزین برای سگ هایی با این نشانه ها، می‌تواند به صلاحدید دامپزشک تجویز شود.

آلرژی در سگ

نیش کک، گرده ی روی گیاهان و حساسیت های غذایی می‌توانند باعث خارش پوست به به صورت ناحیه ای یا سرتاسری، قرمزی و التهاب پوست، اسهال و استفراغ در سگ ها شوند.

احساس خارش در اطراف گوش، و زیر بغل و کشاله های ران، باعث می‌شود حیوان این نواحی را بیش از حد خارانده و مرتبا لیس بزند. این اتفاق، پوست را کاملا می‌خراشد، زخم می‌کند و گاها می‌تواند باعث ریزش مو در این نواحی هم بشود. (لازم به ذکر است زخم های پوستی، خود راهی برای ورود عفونت های باکتریایی هستند).

قرص سیتریزین برای سگ های آلرژی دار
خارش از علائم آلرژی در سگ ها

عملکرد قرص سیتریزین برای سگ

قرص سیتریزین برای سگ، یک آنتی هیستامین است که در کاهش شدت علائم آلرژی ها، نیش حشرات و عارضه‌های پوستی موثر است. سیتریزین، با اتصال به گیرنده‌های هیستامین در پوست و سلول‌های عصبی پوست، عملکرد هیستامین (قرمزی، تورم و خارش پوست) را تا حدی متوقف می‌کند.

در میان آنتی‌هیستامین های مورد استفاده در سگ ها، سیتریزین یکی از کم اثر ترین هاست. طی آخرین مطالعه های انجام شده: پس از مصرف خوراکی سیتریزین جهت تسکین خارش، تنها حدود 18 درصد از سگ ها، به آن پاسخ مثبت دادند.

چقدر قرص سیتریزین برای سگ مجاز است؟

دوز مصرفی قرص سیتریزین برای سگ ها به صورت روزانه (یا دوبار در روز)، یک میلی گرم به ازای هر کیلورگرم وزن حیوان است. این دوز، می‌تواند وابسته به نژاد، سن، وزن و شرایط سلامت حیوان بیشتر یا کمتر شود. (این تغییر تنها از طرف دامپزشک اعمال می‌شود)
با این حال، اگر این دارو پس از گذشت دو هفته (با مصرف روزانه) مؤثر نبود، با دامپزشک مشورت کنید؛ شاید نیاز باشد که آنتی هیستامین دیگری را امتحان کنید.

دادن قرص سیتریزین به سگ های بد اخلاق
دادن قرص سیتریزین به سگ های بد اخلاق

بسته به اینکه پت شما، نسبت به مصرف دارو خوش اخلاق است یا نه! می‌توانید دهان سگ را باز کرده و قرص را در انتهای حلق بگذارید، یا می‌توانید قرص را با تشویقی های لذیذ پنهان کرده و به او بخورانید.
درصورتی که آنتی هیستامین، به صورت شربت تجویز شد می‌توانید با قطره چکان مدرج، مقدار لازم را بکشید و داخل دهان سگ بریزید.

اگر به هر دلیلی یکی از نوبت های قرص سیتریزین را فراموش کردید، صبر کنید تا زمان دوز بعدی فرا برسد و هرگز دو دوز را پشت هم در یک روز استفاده نکنید.

عوارض جانبی قرص سیتریزین برای سگ

پس از  مصرف سیتریزین در سگ ها، عوارضی چون استفراغ، ترشح بیش از حد بزاق و خواب‌آلودگی (در سگ های نژاد کوچک) گاها از طرف دامپزشکان گزارش شده است که ما علاوه بر اطلاع رسانی به صاحب سگ، یادآور می‌شویم که اگر این علائم، بیش از حد و یا ادامه دار بودند، مجددا به مراکز دامپزشکی مراجعه کنند تا علت بررسی شود.

علاوه بر قرص سیتریزین برای سگ، در زمان هایی که دامپزشک تشخیص می‌دهد پت شما به حساسیت های پوستی مبتلا شده است:

  • شستشوی دوره ای با شامپو های درمانی را توصیه می‌کند. این شامپو ها، می توانند خارش و التهاب پوست را در سگ تسکین دهند. همچنین حمام کردن سگ، باعث می‌شود اگر مواد آلرژی زا روی مو و پوست باقی مانده باشند، شسته شوند.
  • اضافه کردن منابع امگا3 و امگا6 را به رژیم غذایی سگ توصیه میکند. این مواد، به سلامت پوست و ترمیم آن کمک می‌کنند.
  • همچنین مصرف ویتامین E در تقویت سیستم ایمنی تجویز می‌شوند.
حمام کردن و مصرف قرص سیتریزین برای سگ
حمام کردن با شامپو های درمانی

تداخلات دارویی سیتریزین

قرص سیتریزین با داروی خاصی تداخل ندارد ولی می‌تواند اثرات دارو های آرامبخش را تشدید کند. توصیه می‌کنیم برای در نظر گرفتن هر احتمالی، تمام مکمل ها و ویتامین هایی که پت تان مصرف می‌کند را با دامپزشک درمیان بگذارید.
قرص سیتریزین برای سگ، می‌تواند نتایج آزمایش های پوستی را تغییر دهد، لذا حداقل یک هفته قبل از آزمایش های پوستی، با مشورت از دامپزشک، آنتی هیستامین را قطع کنید.

در مورد مصرف شربت دیفن هیدرامین برای سگ نیز بخوانید!

سخن پایانی

هیستامین، در آلرژی ها با افزایش جریان خون، باعث ایجاد تورم و قرمزی پوست می‌شود. سیتریزین، یک آنتی هیستامین است؛ به این معنا که اثر هیستامین را خنثی می‌کند. مصرف قرص سیتریزین برای سگ ها، ایمن است ولی اکثرا نمی‌تواند علامت خارش را به طور کامل از بین ببرد. اما به علت اینکه کمتر باعث خواب آلودگی می‌شود و عوارض جانبی خفیف تری دارد، هنوز تجویز می‌شود. مصرف این دارو، الزاما باید تحت نظر دامپزشک باشد.

منابع

www.petplace.com

www.petmd.com

vcahospitals.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا