حیوانات خانگی و اگزوتیکبیماری‌های مشترک انسان و حیوانسگ

آیا نگهداری سگ برای نوزاد ضرر دارد؟

احتمالا یکی از مهم ترین سوالاتی که ذهن سرپرستان سگ را درگیر میکند این است که: آیا نگهداری از سگ برای نوزاد ضرر دارد؟ اگر منتظر به دنیا آمدن فرزندتان باشید اهمیت این سوال بیشتر هم میشود. نگران نباشید! در این مقاله ضمن بررسی مزایا و معایب نگهداری کودک و سگ در کنار هم، به بررسی یکسری نکات در این باره میپردازیم.

این مسئله بسیار مهم است، زیرا در صورت نا آگاهی و عدم رعایت برخی نکات، نگهداری سگ می‌تواند خطراتی برای سلامتی و ایمنی کودک به همراه داشته باشد.


خطرات نگهداری سگ برای نوزاد

رفتارهای غریزی سگ

سگ ها به دلیل غریزه حیوانی خود، از خودشان و یا صاحبشان دفاع می‌کنند. بنابراین اگر خطری حس کنند و از نظر عصبی تحریک شوند، حمله می‌کنند و واکنش نشان می‌دهند. گاهی با وجود آموزش های بسیار، برخی واکنش های سگ غیرقابل پیش بینی است و الزاما نمی‌توان تشخیص داد که چه چیزی ممکن است باعث تحریک و حمله سگ شود.

رفتارهای تهاجمی و خوی وحشی

والدین قبل از نگهداری سگ برای نوزاد به سابقه سگ در بروز رفتارهای تهاجمی توجه کنند :

  • سگ هایی که در گذشته سابقه رفتارهای تهاجمی نسبت به نوزادان و کودکان داشته‌اند.
  • سگ هایی که نسبت به صاحب خود و سایر بزرگسالان رفتارهای تهاجمی داشته‌اند.
  • سگ هایی که سابقه رفتارهای مرتبط با شکار را دارند. (دنبال کردن سنجاب ها، پرندگان، گربه ها و سایر حیوانات یا گاز گرفتن آن ها)

اگر سگ شما سابقه هر کدام از رفتارهای ذکر شده را دارد، بهتر است قبل از نگهداری سگ برای نوزاد خود، با یک رفتار شناس و دامپزشک مشورت کنید و از او درباره اینکه آیا سگ شما آمادگی پذیرش یک نوزاد را دارد یا خیر، راهنمایی بگیرید.

آسیب های جزئی و غیر عمد

سگ ها می‌توانند به دلایل مختلفی سلامتی فرزند شما را به خطر بی‌اندازند:

  • گاز گرفتن و خراشیدن نوزاد با پنجه های خود (حتی به صورت غیرعمد و ناخواسته)
  • انداختن کودک روی زمین به دلیل برخورد ناگهانی با آنها
  • خفگی ناشی از بازی کودک با اسباب بازی سگ یا خوردن غذای آنها
  • ایجاد آلرژی و آسم در کودک به مو، بزاق یا شوره های بدن سگ
  • بروز برخی بیماری ها در کودک از طریق تماس با مدفوع یا آب و غذای حیوان مانند بیماری های پوستی و گوارشی
سگ و نوزاد
معایب نگهداری سگ برای نوزاد

اقدامات لازم جهت نگهداری سگ برای نوزاد

برای اینکه همه چیز به بهترین شکل ممکن پیش برود، بهتر است زمانی را جهت آماده سازی شرایط نگهداری سگ برای نوزاد خود اختصاص دهید.

قدم اول: آشنا کردن سگتان با محیط و وسایل جدید

ماه های قبل از به دنیا آمدن نوزاد، یعنی زمانی که شروع به خرید سیسمونی نوزاد و چیدن آن می‌کنید، سگ شما متوجه تغییرات در حال وقوع میشود. بهتر است خرید وسایل نوزاد را به مرور انجام دهید و به سگتان زمان کافی برای آشنایی با وسایل جدید را بدهید. آشنایی تدریجی سگ با محیط کمک می‌کند تا از اختلالات ناشی از تغییرات ناگهانی و شدید جلوگیری شود. در صورتی که نمی‌خواهید اجازه ورود به اتاق بچه را به سگ بدهید، میتوانید با نصب دروازه های توری؛ ضمن فراهم کردن ایمنی نوزاد به حیوان این امکان را بدهید که ببیند و بشنود که چه اتفاقی در حال رخ دادن است و در نتیجه احساس انزوا نکند.

قدم دوم : مراقبت های پیشگیرانه بهداشتی و رفتاری

مطمئن شوید که سگتان از لحاظ جسمی و رفتاری سالم است و تمام واکسن‌ها و داروهای ضد انگل مورد نیاز را دریافت کرده است. اگر حیوان خانگی‌تان عقیم نشده، اکنون زمان مناسبی برای انجام این کار است. این کار می‌تواند به کاهش احتمال پرخاشگری و دیگر مشکلات رفتاری او کمک کند. مطمئن شوید که سگتان تمامی دستورهای رفتاری لازم مانند نشستن، ماندن، دراز کشیدن و آمدن را به خوبی فرا گرفته است. برای فراگیری بهتر این دستورات می‌توانید از دامپزشک و یا مربی های رفتارشناسی کمک بگیرید.

قدم سوم : ایجاد روتین های جدید

از آنجایی که احتمالا پس از به دنیا آمدن نوزادتان وقت کمتری برای سگتان دارید، بهتر است از قبل او را به وضع جدید عادت دهید. برای مثال، در دوران بارداری هر بار که سگ را برای پیاده ‌روی می‌برید، کالسکه‌ی جدید نوزاد را هم همراه خود ببرید. همچنین می‌توانید یک عروسک نوزاد را در صندلی کالسکه بگذارید و به او اجازه لیس زدن یا نزدیک شدن به عروسک را ندهید. بنابراین سگ شما کم کم یاد می‌گیرد که هنگام پیاده روی مانند گذشته با شما تنها نیست و حد و مرزهای جدیدی وجود دارد که لازم است آنها را رعایت کند.

قدم چهارم : آشنایی تدریجی سگ با نوزاد

قبل از اینکه سگ و نوزادتان را کنار هم قرار دهید، سگ را با بوی نوزاد آشنا کنید (مثلاً از طریق لباس یا پتوی نوزاد) وقتی سگ به آرامی با بوی نوزاد آشنا شد، می‌توانید معرفی حضوری را شروع کنید. البته این کار باید تحت نظارت دقیق سگ و با استفاده از قلاده و تحت کنترل باشد. معرفی ‌ها باید بسیار آهسته و تدریجی، در محیطی آرام و بی‌صدا انجام شوند.

رفتار سگ خود را به دقت زیر نظر بگیرید تا ببینید آیا باید معرفی را ادامه دهید یا خیر. اگر سگ نشانه ‌هایی از استرس یا هیجان بیش از حد نشان داد، تعامل سگ و نوزاد را پایان دهید و در روز دیگر همین روند را دوباره امتحان کنید. هنگامی که برای اولین بار نوزاد خود را به خانه می‌آورید، سعی کنید روتین سگتان را تا حد امکان ثابت نگه دارید. با توجه کردن، پاداش دادن و اطمینان ‌بخشی به سگ خود، سعی کنید ارتباطات مثبت ایجاد کنید و خطر بروز استرس، نا امیدی و اضطراب را کاهش دهید.

نگهداری سگ برای نوزاد
به سگتان اجازه دهید تا با بوی نوزاد آشنا شود.

قدم آخر: نظارت بر رابطه سگ و نوزاد

حیوانات قابل پیش‌ بینی نیستند و نوزادان هم حرکات نامنظم و جدیدی دارند که ممکن است سگ شما را بترساند. به همین دلیل همیشه باید هنگام قرارگیری نوزاد و سگتان در یک اتاق، حضور فعال و آگاه داشته باشید.

وقتی سگ و نوزاد حضور یکدیگر را پذیرفتند، آنها را در فعالیت ‌های سرگرم‌ کننده مانند پیاده ‌روی شرکت دهید تا سگتان در ذهن خود، نوزاد را با تجربیات مثبت مرتبط بداند و نگهداری سگ برای نوزاد تبدیل به تجربه لذت بخش تری شود.

سوالات متدوال نگهداری سگ برای نوزاد

آیا رفتارهای سگ با نوزاد و کودک خردسال قابل پیش بینی است؟

شما به عنوان سرپرست یک سگ، او را عضوی از خانواده خود می‌دانید و عاشقانه دوستش دارید؛ بنابراین پذیرش این امر که حتی مهربانترین و آرام ترین سگ ها نیز ممکن است هنگام نگهداری سگ برای نوزاد خطرآفرین باشند، سخت به نظر می‌رسد اما نباید فراموش کنید که سگ شما یک حیوان است و مثل هر حیوان دیگری غریزه دارد. غریزه هایی مانند حمله کردن، گاز گرفتن و حتی پارس کردن یک سگ گاهی با وجود آموزش های فراوان، غیرقابل پیش بینی و پیشگیری است.

آیا نوزاد من در کنار سگ امنیت دارد؟

توصیه می‌شود که هرگز نوزاد و سگ خود را بدون نظارت در کنار یکدیگر رها نکنید!انجام اقدامات لازم برای نگهداری سگ در کنار نوزاد؛ خطر را تا حد زیادی کم میکند اما بهتر است جوانب احتیاط را رعایت کنید و آنها را در کنار یکدیگر تنها نگذارید.

هنگام کنجکاوی سگمان چکار کنیم؟

کنجکاوی سگتان هنگام ورود عضو جدید خانواده، یک غریزه طبیعی است. اگر سگ شما خواست نوزادتان را بو کند، به او اجازه این کار را تحت نظارت مستقیم خود بدهید و به کنجکاوی او با تنبیه پاسخ ندهید.

کودک و سگ

کلام آخر

در صورتی که اقدامات لازمب که گفتیم را به خوبی انجام دهید، نگهداری سگ برای نوزاد تبدیل به تجربه‌ای آسان و دلنشین خواهد شد. با این حال بهتر است قبل از به دنیا آمدن فرزندتان، شرایط را با یک دامپزشک و رفتارشناس سگ در میان بگذارید و از او مشورت های لازم جهت نگهداری سگ برای نوزاد دریافت کنید.

منابع

petmd

webmd

aspca

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا